Ett renrasigt helvete - Iphone - Uppdatering


Cavalier King Charles Spaniel

Japp, vi kan börja med den första rubriken. Häromkvällen så zappade jag lite TV, och hamnade på 2.an där de visade Dokument utifrån - Ett renrasigt helvete. Det handlade om engelska "The kennel club" och deras sjuka riktlinjer för hur hundraser ska se ut för att få uppkallas efter den rasen, till exempel Rhodesian ridgeback, för att få kallas det så MÅSTE de ha den speciella randen på ryggen, annars är det ingen ridgeback. Dessutom så tyder randen på att de har en missbildning på ryggraden. MEN det föds ridgebackar utan randen, och de är helt friska, men uppfödarna avlivar dem för att det inte är "rätt" hund. Det är ju helt sjukt!!!!
Sen så är uppfödarna inte riktigt friska i huvudet heller, de avlar mellan föräldrar och syskon osv, så det blir ju inavel på högsta nivå och såklart blir det många dolda sjukdomar. Allra värst som jag tyckte var en sjukdom som drabbar väldigt många Cavalier King Charles Spaniel, som heter Syringomyelia - ett plågsamt neurologiskt tillstånd som uppstår när skallen är för liten för hundens hjärna. Det är som att sätta ner en för stor fot i en för liten sko, tänk att det är så med hjärnan. Fatta vilken smärta de måste få, och sen att det är jättevanligt att denna rasen får det är ju på grund av en massa inavel. Som tur är så tar Svenska kennelklubben avstånd från avel i hundfamiljer.
En annan hund som verkligen avlats fram sjukt är schäfern. Ursprungligen ska de vara raka i ryggen, men dagens schäfrar ska vara jättekrokiga (se bild). Inte undra på att de får en massa ryggproblem... Nej, det programmet fick mig verkligen att bli arg och ledsen... Speciellt när de visade ett klipp där en Spaniel med Syringomyelia låg på golvet och rullade runt och gnydde av smärta. Nä, usch fy. Sen de visade programmet i england så är det många som har engagerat sig och The kennel club har ändrat några rasstandarder. Vill ni se ett klipp från Dokument utifrån så kan ni gå in via denna länken: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=103970&a=1492418&lid=puff_1492591&lpos=lasMer

Rhodesian Ridgeback                             Schäfer

Över till något annat, har glömt skriva om det men för någon vecka sedan så skaffade jag mig en Iphone! Fick den helt gratis eftersom jag förlängde mitt Telia-abbonemang. Gött mos! Älskar alla onödiga applikationer man kan ladda ner från app store :)

Sen en uppdatering.. Igår var jag och Alexandra på torp och kikade lite, fick köpt mig ett par leggins och två stora flaskor med shampoo och balsam =)
Och idag så ska jag och Ingrid träna och simma igen, känns nåt så oerhört gott att ha kommit igång med det, smal till sommaren 2009, here i come!
Sen är det snart bilmässa på elmia med, ska bli så skoj! Skriver lite mer om det när det närmar dig ännu mer.
Puss!

Uppdatering - Stönande skåningar - Restskatt.

Hej hopp, nu ska jag skriva lite grejer som hänt det senaste.

Min vårdtagare som jag jobbat hos i 1 år och 10 månader, har avlidit. Såklart jättetråkigt men hoppas hon har det bra där hon är nu :( Springer runt på en blomsteräng med sin man och i handen har hon ett par fina klackskor i storlek 35 :) Ha det så bra och tack för den här tiden med mycket skratt och glada tankar.

Sen så hade jag och Emanuel fest här den 14.e Mars, och det var nåt så otroligt kul! Anton från Göteborg var här och så kom det lite folk, Alexandra, Hannah, Helmut, JP, Stoffe, Emmy, en som hette Vanessa och nån skåning (kanske har glömt nämna någon men säg till i så fall ;) ). Sen blev det utgång på Sjökanten och vi dansade och partade järnet. Skoj att Anton var med också, han är helt jävla galen :)
Men måste bara nämna nåt så oerhört komiskt... Alexandra och Hanna har nåt internskämt om hur skåningar låter när de stönar, och som jag nämnde innan så var det en skåning med på festen. Hur som helst så började Alex och Hannah tjuta så i våran hall och sen även jag, (konstigt nog fick jag upp en skum bild i huvudet just då när jag hörde dem, nämligen två tjädrar som tjuter, haha). Men denna tjejen tog lite illa upp så Emanuel och Stoffe satt i köket och berättade att de inte alls tyckte att det låter konstigt när skåningar stönar, och pratade lugnt och sansat och försökte få henne på bättre humör, och hon hade väl lugnat ner sig lite till slut. Bara det att jag, full som ett halvkokt ägg, hade hört att de pratat så jag kom in i köket och sa: "Vadå sex med en skåning? Jaha! Det där som vi brukar skämta om???". Och Emanuel försöker få mig att inse att jag borde sluta prata om det, så han säger: "Vadå skämta?". Och så sätter jag såklart igång med: "Jamen det där EUEW EUEW EUEW". Och Emanuel bara ser att skåningens min blir alltmer sur.... Hahaha antar att han ville sjunka genom jorden där... Men men jag tyckte det var jäääävligt roligt ;)Sen så skulle jag kolla om jag får tillbaka något på skatten, så var väldigt hoppfull när jag loggade in på skatteverket! Men inte lika skoj när jag fick veta att jag inte alls får tillbaka någon skatt... utan att jag måste betala ca. 400:-..... Vem fan bestämmer det egentligen?? Jag kan väl ändå inte hjälpa om min arbetsgivare har betalt in för lite skatt.. Sen finns det ju dem som får en jättestor restskatt som de kanske inte alls har råd att betala. Sjuuuuuukt, jag hade verkligen behövt lite mer pengar eftersom jag är arbetslös nu...

Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite, så kanske det inte blir lika mycket att skriva på en gång i nästa inlägg :)
Puss

Smärta i mitt hjärtaDetta inlägget ska jag ägna åt min allra bästa vän, Casper. Han var en katt men han har alltid varit min bästa vän. Har mycket mer att skriva om men tar det i ett annat inlägg....

1998 kom Casper till oss, mamma hade en orange katt när hon var liten så hon tyckte att det var en bra färg. Han var en blandning av Norsk skogskatt, Perser och Bondkatt. Det var Susanne som fick ta hand om honom när han kom. Det tyckte såklart jag att det var orättvist, eftersom hon låste in honom på sitt rum och jag fick inte gosa med honom. (varför vi låste in honom är för att han skulle vänja sig vid sitt nya hem så det var bättre med ett litet utrymme att vänja sig vid först) Men en natt fick jag nog, jag ville gosa! Så vaknade mitt i natten, och då smög jag in på Susannes rum. Casper var vaken, och han låg på sängkanten. Spinner högre än ett tåg och liksom "ler" när jag ser mig (så gjorde han alltid, han hade otroligt mycket glädje i sig, och dessutom så hade han vita tecken precis vid munnen så det såg ut som att han alltid log). I alla fall så gick jag fram till honom och klappade honom över magen, och så hör jag bara att katten lägger av en fis, och så den luktade sen! Gick därifrån sen utan att Susanne vaknade..

Det som gör det extra svårt att förlora honom är att han var min bästa vän. Jag har varit mobbad i skolan och var ledsen ofta. Då fanns alltid han där, han märkte om jag var ledsen så då kom han fram till mig och spann och slickade mig på näsan.
Sen så brukade han snarka.. högt dessutom. Det skrattade vi åt många gånger. Och många smeknamn... Casper är vad han heter, men han kallades även: Farfar, gubben, pissagust, lille gubben.. har hjärnsläpp just nu, han hade många fler men orkar inte tänka just nu. Sen var han även mitt toalettsällskap, om jag var på toa med öppen dörr så kom han direkt och strök sig mot benen. Ja finns mycket jag minns med honom... man blev alltid glad när man kramade honom och han luktade så gott...

Iomed att han haft lite ont i benen det senaste och just att han började bli gammal så brukade jag alltid krama om honom sist av katterna när jag skulle åka hem igen (bor inte hos mina föräldrar längre), just för att nästa gång kanske han inte finns mer. Men fick ändå inte riktigt säga hejdå..

Hur som helst så det senaste har det bara blivit värre med honom. Han gick konstigt, åt lite mat så han hade magrat lite. Och så hade han varit borta i en vecka så vi trodde ju att han hade gått och lagt sig någonstans för att dö... men idag så hittade grannen honom och då hade han fastnat i sitt halsband. Mamma ringde och berättade förut att de hade hittat honom, så jag blev såklart jätteglad! Så att jag sa till mig själv: "Jag ska få träffa Casper igen!!". Men de tog honom till veterinären idag i alla fall för att se vad som kunde göras, men han hade en infektion i munnen, och nåt fel med hjärtat så han fick inte tillräckligt med blod till bakbenen, därav att han gick lite konstigt. Och att han var svag för att ha varit utomhus i en vecka i snö och slask, så det fanns ingenting de kunde göra... Så han blev först sövd och sen fick han en injektion in i hjärtat...... Han somnade in för alltid.

Saknaden är stor efter en bästa vän, men jag hoppas han har det bra där han är nu. Och det som skär väldigt mycket i hjärtat är att han varit utomhus i en vecka, i snö och slask och att man inte har kunnat göra något. Tänk bara hur vår älskade Casper måste ha plågats... Han hatade verkligen kyla så han ville inte gå ut när det var kallt ens.

Några som läser kanske tycker det är löjligt att sakna en katt såhär mycket, men ni som tycker så kan bara dra åt helvete! Han var en familjemedlem..

Vila i frid älskade Casper, jag älskar dig och har alltid gjort. Saknaden efter dig är stor. Kommer aldrig få en katt som dig igen..


Designfeber!!!!

Japp... rubriken säger väl egentligen allt, jag har designfeber :P Jag älskar allt som har med design att göra och jag kan tycka att de konstigaste former och färger kan vara snygga. Sen har jag ju gått estetiska programmet med inriktning bild och form också.. Det var faktiskt där som jag blev ännu mer intresserad av det. Hade jag fått bestämma skulle jag skaffat en lägenhet i en skyskrapa i New York med stora fönster och sen skulle jag köpa in en massa möbler och prylar och allt skulle vara så stilrent så man inte kan sluta titta på allt. Sen måste jag ju såklart ha garderoben som är med i Sex and the city-filmen! Hade varit så perfekt.. men men det är bara drömmar :) Här är i alla fall de designprylarna vi har införskaffat hittills:

Georg Jensen skålar

Georg Jensen tårtspade

Georg Jensen pennhållare

Eva Solo vattenkaraffFinns så mycket mer jag vill ha... och Emanuel också förstås :) Men det är såna här prylar som man brukar få/ge i present. Karaffen till exempel fick Emanuel av mig i födelsedagspresent sist gång :) Det enda som Emanuel köpt själv är pennhållaren. De andra har han fått av släktingar. Jag lovar att om det fanns pengar så hade jag bytt ut allt i köket till Georg Jensen och Eva Solo prylar! Men nog om det nu.

Måste berätta att jag hade en så lycklig dröm inatt... ville inte vakna..men det gjorde jag ändå :( Behöver inte berätta allt som hände i drömmen eftersom det både handlade om stora michelingubbar, biltjuvar, förminskningapparater osv, men det som var allra viktigast var att jag ägde en Ford Mustang GT! Och min nuvarande bil men den var inte lika rolig när jag hade denna ;) Så önskar nästan att jag aldrig hade vaknat >.<


Nä nu ska jag göra annat. Hej sålänge ;)

Västtrafiks fritidsladdning - Variant för oss över 20?Hej! För ett tag sedan så skrev jag ett mejl till Västtrafik, och undrade om de inte kunde ha en "fritidsladdning" för oss över 20 år, eller om man kunde ändra gränsen till 26 år. För det är många med mig som tycker att priserna för att åka buss är väääääldigt dyrt. Fritidsladdningen har ändå ett okey pris, kostar 575:- för 100 dagar, och man kan resa med det på helger, lov och efter kl 16 på vardagar. Men sen jag fyllde 20år i november så finns det inget bra kort för mig, för det som finns kostar så väldigt mycket mer! Hur ska jag som nu dessutom är arbetslös, ha råd att åka buss? Har egen bil, och tar hellre den än att betala 1060:- för att kunna resa i 30 dagar! på 100 dagar blir det ca 3180:-, jämfört med fritidsladdningen är det nåt så vansinnigt dyrt.

Hur som helst så mejlade jag dem i alla fall... Här är svaret:

Hej SandraTack för att du hörde av dig till Västtrafik.

Ditt önskemål gällande Fritidskortet har skickats för kännedom till
vår försäljningsavdelning.

Vi tar till oss din information och vi arbetar hela tiden med
att förbättra verksamheten. Därför är det viktigt att vi får
vetskap om vad det är vi kan förbättra och utveckla i trafiken.
Alla synpunkter sparas i vår databas för att användas i olika
slags förändringsarbeten som rör kollektivtrafiken.

Det är vår förhoppning att dina resor med Västtrafik
skall fungera bra i framtiden.Med vänliga hälsningarHelén

VÄSTTRAFIK AB
KundserviceDet hade ju varit hur bra som helst om de höjde åldersgränsen till 26 år eller hittade en annan bra lösning. Jag ska i alla fall hålla utkik efter nyheter på deras sida, och hålla tummarna!! :)

Bloggdesign 90% klar

Sådär, nu har jag gjort klart det viktigaste med bloggen :) Som bakgrunder och så där.. även skaffat en besöksmätare. Det som återstår är att ändra lite textfärg här och var, ändra font till något roligare, och lite småfix. Jag blev jättenöjd med designen :) Så ni får jättegärna kommentera och säga vad ni tycker!!!! :)

Nu ska jag sova... natti.


En supergod smörgås!

Jag har inte designat klart bloggen än, men måste bara lägga upp ett recept på en underbart god smörgås :)

Ska bara berätta vartifrån jag fått inspirationen till den med. Jag och mamma var i Trollhättan för nåt år sedan och så var jag lite hungrig så tänkte köpa en smörgås i ett café inne på Odénhuset.. hittade en jättegod smörgås, den var nästan perfekt... var bara jag som gjorde den helt perfekt hemma sen! :)

I alla fall här kommer det....

Sandras goda lunchsmörgås

Ett dagsfärskt ciabattabröd, gärna grovt/fitness
Ett blad grönsallad
Några bitar strimlad paprika
Rökt skinka
En halv cm tjock brieostskiva eller två med "skalet" kvar


Sen är resten enkelt, dela brödet på längden och smöra båda skivorna. Sen är det bara att lägga på allt :) Enkel, men väääääldigt god, speciellt om man väljer grovt bröd. Men det beror på vad man gillar bäst såklart. Vad som skiljer denna från originalet är att den andra hade lufttorkad skinka, tomat, en annan sallad och grejer. Men det som verkligen "gör" denna smörgåsen är brieosten. Men testa gärna att blanda ingredienser lite fritt. Smaklig måltid!!! :)
Sen hann jag såklart inte ta en bild på min färdiga smörgås förut, men här kommer en bild på originalet i alla fall.


Originalet

Gör om designen på bloggen

"Ursäkta röran, jag bygger om"

Så det är därför det kanske inte ser så bra ut just nu, men det kommer snart blir alldeles finfint :) Kommentera gärna vad som tycks om den nya designen sen också. När jag är klar med designen, då har jag skrivit ett nytt inlägg som bekräftar detta.Vill bara säga att Emanuel betyder allt för mig, är så lycklig med dig, älskar dig :)

Varför ska det alltid vara så svårt att komma på en rubrik?

Hehu! Igår så var jag och Nettan och simmade, vi ska börja simma 3 gånger i veckan ungefär. Känns så skoj att jag äntligen gör någonting. Ska även börja promenera en del igen. Ska bli skönt att gå ner lite i vikt :) Skulle vart skoj att få med mig Emanuel till simhallen med, för då kan jag, Nettan, Emanuel och hennes pojkvän simma. Så kommer vi alla nå vårt mål och ha kul samtidigt :) Får tjötelitjöta på honom ;)

Sen har jag hittat två släktingar på facebook som jag umgicks med en del när jag var mindre, och 1996 gjorde vi en resa till Oslo, deras familj och min familj. Vi åkte i våran GMC Suburban, och vi var 9 stycken! Det fick ju plats, men det var många att hålla ordning på när vi gjorde utflykter. Minns att vi var vid Norska gränsen och skulle köpa något där, och vi barn lekte på minigolfbanan så länge. Sen när vi skulle gå så hade de glömt mig, så Maria, mamman i andra familjen, fick komma och hämta mig. Har detta på film också :) När jag var liten så var jag alltid VÄLDIGT nyfiken och busig av mig, och jättesmal så mamma kallade mig spinky, haha! :D  Den sommaren var en av mina bästa i yngre år. Men har inte haft nån kontakt med dem på senare år. Det är lite synd, men det är aldrig försent att knyta kontakten igen :)  Var bara tvungen att nämna detta.

Nu ska jag gå och städa lite grann, plocka undan lite, diska lite, och torka golven :) Känner mig duktig! Och glad :)


GMC Suburban "Subban"

Så är det.

Vakta din tunga för man vet aldrig vad som kommer hända när man yttrat sina ord...

RSS 2.0
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar